De Kienehoef
Kamperen
Voorzieningen
Omgeving

Het Groene Woud

Ontdek Het Groene Woud

Door de combinatie van natuurontwikkeling, duurzame landbouw en groene recreatie ontstaat een waardevol cultuurhistorisch landschap. Het Groene Woud beslaat in totaal 7.500 ha moerassen, hei en agrarisch cultuurlandschap. Het gevarieerde en waardevolle landschap van Het Groene Woud ligt binnen de steden Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Hier, in deze groene long, lopen stad en land naadloos in elkaar over. In Het Groene Woud zijn landschap, natuur en gastvrijheid innig met elkaar verbonden, waardoor iedereen zich welkom voelt in dit bijzondere Brabantse Nationaal Landschap. Wat het Groene Woud bijzonder maakt is de kleinschaligheid en daardoor de grote variatie in het landschap.

Sint-Oedenrode ontdekken

Sint-Oedenrode combineert een groen en landelijk imago met een sfeervolle historische kern en een ruim aanbod recreatievoorzieningen. Behalve Sint-Oedenrode behoren ook de kernen Boskant, Olland en Nijnsel tot deze gemeente van klompenmakers. Kasteel Henkens Hage, de Markt met de muziekkiosk en omgeven door statige herenhuizen, kasteel-raadhuis Dommelrode en de Martinuskerk zijn de belangrijkste historische monumenten binnen de gemeente.

Het uitgestrekte gebied van Het Groene Woud biedt vele mogelijkheden voor een dagje weg. Het is een rustig en groen gebied en de variatie aan natuur, landschap en cultuur is groot. Heerlijk om erop uit te trekken met het hele gezin, met de familie, alleen of met z’n tweeën. Ga wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of kanoën. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken in Het Groene Woud.

Streekpark de Kienehoef

Een van de bezoekers centra is Streekpark de Kienehoef, bij paviljoen De Helden van Kien. Dit paviljoen vindt u in het recreatiepark tegenover onze camping. Ga heerlijk fietsen door de prachtige natuur, geniet van je hond in de bossen, ga met de kinderen naar het park met kinderboerderij en geniet van de speeltuinen.

Geniet van het mooie uitzicht op diverse stopplaatsen rondom de dommel Rust en ruimte voor iedereen

Uitjes met kinderen

Een dagje op pad
Uitjes met kinderen
Uitjes met de kinderen

UITJESROOI

Voor de leukste uitjes
UITJESROOI
Brabant met kinderen

Sint-Oedenrode

gastvrij groen
Sint-Oedenrode
Sint-Oedenrode

De Meierij

pareltjes van
De Meierij
de Meierij

Het Dommeldal

Dwalen en genieten in
Het Dommeldal
het Dommeldal

Het Vresselse bos

Schotse Hooglanders in
Het Vresselse bos
Het Vresselse Bos

Fiets- en wandelroutes

er op uit met
Fiets- en wandelroutes
Fiets- en wandelroutes

Uitstapjes

Er op uit met het hele gezin
Uitstapjes
Uitstapjes

Culinair genieten

innerlijke verwennerij
Culinair genieten

Streekpark Kienehoef

Brabants genieten
Streekpark Kienehoef
Streekpark Kienehoef